Phili-Plus


30e jaargang nr.7
november 2018

Mededelingenblad van de Seniorenvereniging Philips Bosch
Redactieadres:Jan de Wittstr.16, 5037 RE – E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Websiteadres: http://www.desvpb.nl
Sponsors : Bosch Security Systems


VAN DE BESTUURSTAFEL

 Sloop Philips Breda         

  

Inmiddels is Hal A al geheel gesloopt.(zie bijgaande foto). Momenteel is men bezig de vloer en fundering te verwijderen. Indien er weer nieuws is houden wij U in de PhiliPlus op de hoogte .                    

 


  SVPB AGENDA:

13 nov. Hobbyclub, in gemeenschapshuis de Wegwijzer, Steendorpstr.2 te Breda om 14.00

22 nov. Excursie stadsarchief Breda (zie WEer comm. blz.3 )

4   dec. Computerclub, in gemeenschapshuis de Wegwijzer, Steendorpstr.2 te Breda 14.00

11 dec. Hobbyclub in gemeenschapshuis de Wegwijzer, Steendorpstr.2 te Breda om 14.00

13 dec. Kerstmarkt in Oberhausen in Duitsland (zie WEer comm. blz.3-4 )

20 dec. Kerstbingo in de ‘’Dorpsherberg’’Willem Alexanderplein 4, te Teteringen om 14.00

MBVO Zwemmen op elke maandag middag om 12.45 t/m 13.30 in de Warande

 


 VAN ONZE LEDEN:

 november:                                                                           december:

16 A.W.M.Nieuwenburg-v.d.Weert                                     15 C.G.Bekkers

18 M.J.Vink                                                                         15 A.Nieveen v.d.Steenhoven

22 L.G.A.van Elewout                                                         17 W.C.Nelemans-Vrolijks

27S.J.van Ooijen-Heeringa                                                19 A.Kloosterman-Brederode

27 P.S.J.Weterings                                                             20 H.Bremer

december:                                                                           22 G.J.M.v.Oevelen-Vergouwen

2   H.Rops                                                                           31 F.L.Stok                  

9   A.W.P.Ebben


BINGO:

  

           Op donderdag 20 december 2018 is er weer een bingo middag.

         Wij beginnen om 14.00 uur in de ‘’Dorpsherberg’’ in Teteringen.

           Het wordt weer een gezellige middag met heel veel prijzen.

       En de hoofdprijs is een ‘’Jumbo Bon 35 euro of een Kerstpakket’’!

   Komt u ook?

 Het Bingo Team

 Goof, Helma, Joke en Evert

 


 Kopij voor de volgende Phili-Plus nr.8 voor 19 nov. 2018 a.s. (verslagen van wandeling, reizen en excursies ) naar Cees Bekkers of Ton Broeders gestuurd worden. Ingezonden stukken blijven voor de verantwoording van de auteur. De redactie behoudt zich het recht voor stukken in te korten, in overleg met de auteur, of niet te plaatsen, met opgave van reden.


  SUDOKU TWINS:

 

 

 

Sudoku twins bestaat uit

twee sudoku’s met drie

gemeenschappelijke

blokken.

 


 

Excursie donderdag 22 november 2018. Stadsarchief Breda

  

 Op donderdagmiddag 22 november brengen de leden van seniorenvereniging van Philips/Bosch Breda en hun introducés van 14.00uur tot 16.00 uur een bezoek aan het stadsarchief Breda. Wij verzamelen ons om 13.50 uur bij de ingang van het Stadsarchief aan de Parade 10. In Breda. Waarna wij een rondleiding krijgen door het archief. Het Stadsarchief van Breda bestaat sinds 1862 en streeft ernaar een grote hoeveelheid informatie over de stad en de Baronie van Breda te bewaren. Het is gevestigd in de ruim 100 jaar oude Chassékazerne in de binnenstad, in de wijk Chassé Park. Het Stadsarchief Breda beschikt over acht kilometer archiefbestanden, 1000 meter boeken en tijdschriften, meer dan 400.000 foto's, negatieven, tekeningen en prenten. Ook worden er films, video's en geluidsopnamen bewaard, bijvoorbeeld 78-toerenplaten.Verder zijn er digitaal opgeslagen informatie en internetpresentaties aanwezig. Bezoekers van het stadsarchief kunnen op naam of onderwerp zoeken in het overzicht van archieven en collecties. Ook is het mogelijk te speuren in afzonderlijke collecties, zoals de archieven van het Begijnhof, scouting De Blauwe Kei, de Vrouwenraad Breda en het bestuur van de gemeente Breda van 1280 tot 1980. De digitale beeldbank is uitgebreid met een winkelfunctie, zodat bezoekers foto's uit het archief kunnen bestellen. Dus als u een vraag heeft over u naam of andere informatie wilt over u familie Of bent u op zoek naar uw stamboom en/of familiewapen/geschiedenis? Mogelijk dat hier het antwoord te vinden is. Hier krijgt u ook informatie over de NGV. (Nederlandse Genealogische Vereniging die ook internationaal uw familie gegevens kan vinden mogelijk tot 500 jaar terug denk aan DNA ) Deelname is gratis. Liefhebbers om hieraan deel te nemen dienen zich in verband met aantal gidsen zich uiterlijk voor 27 oktober op te geven bij Henk Frishert. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel.076-5657459 b.g.g. 06-22653246

 Henk Fishert.


 Donderdag 13 december 2018 Kerstmarkt

  Op donderdag 13 december 208 bezoeken de leden van de seniorenvereniging van Philips /Bosch Breda en PV TNT post NL wederom samen met hun introducés een kerstmarkt. Dit jaar is dat de Kerstmarkt in Oberhausen in Duitsland. Er zijn 2 kerstmarkten in Oberhausen: CentrO Winkelcentrum en in de Altstadt.

Met het winkelcentrum CentrO in Oberhausen zit je echt in een kerstmarkt, een sprookje van fonkelende groene kerstbomen met kristallen en bonte kerstballen, fascinerende lichtjes. Op de ocaties voor Europa grootste winkelparadijs zijn rond de 150 gedecoreerde houten kraampjes. Ook in het winkelcentrum zal je de kerstsfeer proeven. De 14de Oberhausener Weihnachtswald in de stad.Met ongeveer 300 versierd kerstverlichting kerstbomen en feestelijke verlichting van de Friedenssäule en de Kerk is er een bijzondere kerstsfeer. De altstadt kerstmarkt ligt in de stad Oberhausen zelf, vlak aan station HBF. De CentrO Kerstmarkt ligt buiten het centrum (in Neue Mitte) en vanuit HBF met de tram in 6 minuten naar Neue Mitte bereikbaar. Vertrek per touringcar om 10.00 uur vanaf achterzijde parkeerplaats bij AH Winkelcentrum Moerwijk2 in Breda. Wij zijn rond 21.30 uur terug in Breda. Kosten deelname €18.50 p.p. Denk aan u Annulering verzekering als u die niet heeft dan kan deze bijgeboekt worden (kosten € 2- p.p.) de gegevens hiervoor. Achternaam -voornaam Geboorte datum. Inschrijven is mogelijk voor 1 december bij H.Frishert tel. 06-22653246 b.g.g. 076-5657459. Of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  datum betaling is pas bewijs van deelname. Over maken op rekening NL44 INGB0001053618 van PV.SVPB Breda onder vermelding van Kerstmarkt 2018. Denk aan de annulering verzekering. De gegevens hiervoor. Achternaam -voornaam Geboorte datum. En geslacht(m) (vr.)

Henk Frishert.


Donderdag 1 november soos met foto ’s /dia’s van afgelopen verenigingsjaar. SVPB

 Op donderdag 1 november gaan wij in de zaal van de dorpsherberg in Teteringen van 14.00-16.00 uur de prachtige foto’s en films bewonderen die afgelopen verenigingsjaar gemaakt zijn tijdens de diverse activiteiten. Tevens zal ook het concept programma activiteiten 2019 gepresenteerd worden. Kortom er is dan weer voldoende te genieten.

 

  Want u kunt zich vast ons bezoeken nog herinneren van de excursies naar BM Home care in Gilze, aan de Kersenboerderij de Lieshof op de Rith, en laatst aan het prachtige Kempenmuseum in Eersel.

En onze wandelingen op het landgoed Hondsdonk, en de stadswandeling in Geertruidenberg. Verder de soosen met informatie over o.a. wilsbeschikking en andere informatie door Notariskantoor de Partners, de infomiddag door Careyn thuiszorg, en de middag door veilig verkeer Nederland. Verder niet te vergeten de dagtocht met de bus naar Brugge en de dagtocht met eigen vervoer naar Hellevoetsluis.En niet te vergeten het jubileum etentje en natuurlijk de Bingo’s. Kom de foto’s zien en je beleeft de activiteit opnieuw. Want een foto zegt meer dan 1000 woorden.

   Tot 1 november.


 VERSLAG ACTIVITEITEN:

 Kempenmuseum De Acht Zaligheden

 Op 13 september verzamelden 22 deelnemers zich bij het hoofdgebouw: de Brabantse langgevelboerderij. Onze gids Piet liet ons eerst 'n introductiefilmpje zien over de Kempen.

Daarna gingen we de museumboerderij in waar de gids verder vertelde over hoe het leven van de Kempische keuterboer in 100 jaar veranderd is. Van de schrale heidegrond konden de boeren amper overleven. Via o.a. bijverdiensten als smokkelaar, sigarenmaker, bierbrouwer heeft de Kempische mens deze zware tijden overleeft. Met ¨boerenslimheid” hebben ze de snelle industriële ontwikkelingen door samenwerking en innovaties kunnen maken tot high tech regio van formaat.

In de verschillende ingerichte vertrekken was veel te zien en te herkennen van vroeger.

De geut, de kelder, de opkamer, de goeikamer, sigarenmakerij en wagenwielmakerij enz.

 

 Maar ook de (wissel)tentoonstelling: Wat de Pot schaft! Alles over eten en drinken met natuurlijk ook de slacht van 't vèrreke, ham roken in de schoorsteen en alles in de weck.

Tussendoor even pauzeren met verse Eerselse koffie en smulkoek.

Buiten en binnen waren ook nog leuke Oud Hollandse spelen. En je kon er nog even wandelen door de kruiden, bloemen en (vergeten)groentetuinen. Aan het eind van ons bezoek gingen we nog even de boomgaard met oude fruitrassen in. Gids Piet plukte voor de liefhebbers nog 'n kweepeertje om mee naar huis te nemen. Ons kweepeertje was goed gegroeid: 681 gram!

Na deze Kempische belevenis (met mooi weer wat Henk er ook nog bij besteld had!)

konden we als 'n contente mens vertrekken uit De Acht Zaligheden.

 Tanny Maijers-van Doorn


 Herfstbingo.

 Donderdag 27 september was het herfstbingo.

Bij binnenkomst stond Corrie Keulemans al klaar om 2 consumptiebonnen per persoon uit te delen. Voor mijn vrouw en mij ieder 2 bingokaarten gekocht. Iedereen die binnenkwam kreeg een balpen. op die balpen staat E.K. Majorette 2018. Evert Havinga en zijn vrouw hebben een kleindochter die aan de Europese Kampioenschappen twirlen (majorettes) die in de stad Porec in Kroatië op10-14 oktober 2018 wordt gehouden. 

Voordat de bingo startte, vertelde Evert dat hij problemen met zijn hart heeft gehad. Er is een stent  bij hem geplaatst. Het gaat nu weer goed met hem, vertelde hij. Zoals gewoonlijk werd er begonnen met een standup Van de ballen die werden genoemd , mag er dan niet een op jouw bingokaart voor komen. Als iedereen al afgevallen was en jij bleef over kreeg je een prijsje. Deze keer was dat een spaarpotje voor het geld dat je er volgend jaar van Rutte bij krijg . Het was weer een goed uitgekiend pakket aan prijzen. Vooral  levensmiddelen en leuke planten en cadeaubonnen van de Jumbo. . Kortom als je wat won had je er altijd wat aan. Ik had bingo en kreeg een lekker ontbijtpakket. Na 3 rondjes was het pauze. Dan wordt er altijd door de leden wat bij gepraat. Want onder de bingo gaat dat natuurlijk niet. Je kunt voor de 2 laatste rondjes nog bingokaarten bijkopen voor de halve prijs, dat is dan € 1,50 Na de pauze kwamen er nog 2 rondjes met als klapstuk de hoofdprijs. Dat is altijd een cadeaubon van €35, - .

Die ronde is altijd extra spannend. Ik had nog maar 2 nummers nodig. Maar die nummers wilden maar niet komen. Opeens hoorde ik naast mij BINGO roepen. Dat was mijn vrouw. Ze was niet alleen, Ton Broeders had ook een volle kaart. Dan wordt het met de dobbelsteen gooien. Cobie gooide 6 en Ton gooide 2. Hij kreeg als troostprijs een fles rode wijn.

Cobie kreeg de bon van € 35, -. Samen met Evert op de foto. Ze moest wel een stukje voor de Phili Plus schrijven. Zij heeft dat naar mij gedelegeerd.

Het hele bingoteam bedankt voor jullie bijdrage aan deze gezellige middag.

 

Cobie en Tom van de Wege


Voorzitter / Soos
A.A.M. Broeders
Lelystraat 2 H105
4827 KB Breda
076 5870298
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vice Voorzitter / WEer
C.G. Bekkers
Griegstraat 16
4904 MB Oosterhout
0162 422715
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris
Th. Van de Wege
Galgenweg 89
4761 KS Zevenbergen
0168 326037
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Penningmeester
F.J.C.van der Meeren
Gaffelstraat 76
4835 AP Breda
06 53845357
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Welzijn+Soos+WEer
C.A.C. Keulemans
Oede v. Hoornestr.20
4811 KP Breda
076 5221302
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Redacteur Phili-Plus
Wirjosentono
Jan de Wittstraat 16
5037 RE Tilburg
013 4633376
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WEer / Zwemmen
H.J.F. Frishert
Bernhardsingel 4
4811 SK Breda
076 5657459
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bingo
G.C.A. Keulemans
Oede v. Hoornestr. 20
4811 KP Breda
076 5221302
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bingo & Comp. club
E.Havinga
Koraalstraat 7
4817 HM Breda
076 5213556
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hobbyclub
A.A. Weterings
Nonnenveld 25
4901 ZP Oosterhout
0162 451468
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Vice Secretaresse
Wilma Nelemans
Overakkerstraat 107/A4
4834 XK Breda
076-8890606
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Bingo
J.Havinga
Koraalstraat 7
4817 HM Breda
076 5213556
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Vice Redacteur Ph.Pl.
Harm Klaassens
Maaibeemd 95
4824 ND Breda
0765418562
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

SVPB,
Correspondentie:Ton Broeders en Tom van de Wege.
Kijk voor de e-mail en adressen bij
voorzitter en secretaris

 

 

 

 

 

 

 

Speedymax Webdesign - Webmaster